Nemesnádudvari Női Kézilabda és Szabadidő Egyesület

Az egyesület 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy felelevenítse a kézilabda sport hagyományait településünkön, és részt vegyen a megyei kézilabda bajnokságban. A bajnokságban való szereplés igényét egy három éves aktív felkészülés előzött meg. A csapat irányítását Husti Imre Jenő vállalta, aki középiskolás évei alatt versenyszerűen űzte a kézilabda sportot.
Az általános iskolában kézilabda szakkör keretein belül folyik az utánpótlás képzése.

Egyesületünknek 63 fő igazolt játékosa szerepel a Magyar Kézilabda Szövetség 2014/15.évi regisztrációs rendszerében.

Ebben az évben a következő versenyeken szerepeltünk:

  • Felnőtt csapatunk a megyei kézilabda bajnokságban a 8. helyen zárt.
  • Serdülő csapatunk a megyei Keszi Géza serdülő bajnokság 2. helyezettje lett.
  • U13-as csapatunk az országos gyermekbajnokság Badó László régiódöntőben szerepelt 26 mérkőzés után a 7. helyen zárta a bajnokságot. Ebben a régióban 30 csapat szerepelt
  • U10-es kisiskolásaink szintén a gyermekbajnokság 6 tornáján vettek részt 18 mérkőzésszámmal, ahol helyezések meghatározására nem került sor.

Utánpótlás csapataink szép eredményeket értek el a Magyar Diáksport Szövetség versenyein is:

Mindkét korcsoport a megyei döntő harmadik helyezettje lett.
A kisiskolák versenyének megyei döntőjének megnyerése után az országos döntőn egy dobogós helyezés megszerzése a célunk, amit egy háromnapos tornán kerül megrendezésre június végén Békéscsabán.
A Bács-Kiskun Megyei kézilabda Szövetség döntése alapján 2013-tól kézilabda bajnoki mérkőzést csak teremben, fedett pályán lehet játszani, ezért hazai mérkőzéseinket a hajósi sportcsarnokban játsszuk.

Az egyesület működését és utánpótlás csapataink fejlődését segítik a társasági adó felajánlások, és a Nemesnádudvari Önkormányzat anyagi támogatása. Hazai mérkőzéseinkre Hollósy István finom pogácsái, és Késmárki Gábor friss ásványvize adja az energiát.

Köszönet érte.

Kistelepülési önkormányzatok rendezvényeinek támogatása program

Nemesnádudvari Női Kézilabda- és Szabadidő Egyesület a Magyar Falu Program keretében 2021. évben meghirdetett „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című FCA-KP-1-2021 kódszámú pályázati kiírásra nyújtott be pályázatot, melyet a Miniszterelnökség 5 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített. A támogatás felhasználására a Támogatói Okiratban foglaltak szerint kerül sor 2022.12. 31. véghatáridőig.

A projekt keretében gépjármű beszerzése megvalósult 2021.11.04-én. Az elnyert támogatás használt kisbusz vásárlására nyújtott lehetőséget, melyet gyermekeink és felnőtt csapatunk utaztatására használunk.

A támogatás intenzitása: 100%

Köszönjük a Magyar Kormány támogatását!